
De faglige aktiviteter
Det faglige vægtes højt og indgår som en del af den daglige rutine, i det omfang eleven formår at deltage. Vi arbejder på at forbedre de faglige kompetencer hos alle vores elever. Ofte sidder en underviser med en eller to elever, og det giver et virkelig godt resultat.
Hvert år udarbejder vores elever et projekt om et selvvalgt emne. Det munder ud i et skriftlig produkt og en fremlæggelse. Vi kan også tilbyde mere faglig undervisning i dansk-matematik-samfundsfag og engelsk op til HF enkeltfag, hvis dette ønskes. Se mere om dette på vores almene hjemmeside www.teamtl-Svalegården.dk
Vi tilbyder Ryttermærke eksamination og praktisk eksaminerede ride prøver, samt eksamen i forhold til yderligere opnåede kompetencer som eksempelvis hestemassage uddannelse, medicinhåndterings kursus og vi tilstræber, at eleven hvert år udarbejder en projektopgave tilpasset elevens personlige kompetencer.
Pasning og management
Der udføres og undervises i alment hestemanagement.
Vi lærer at tage ansvaret for et andet individs trivsel omkring fodring, rengøring, sygelære og generelt praktisk pasning.
Kommunikation med og omkring hestene vægtes højt
Kompetencegivende kurser
Vi samarbejder med Kompetence-gården ved Helen Munksø og lokale dyrlæger, hvor igennem der kan opnås kompetencegivende kurser som ex. veterinær medicinsk kursus. Kursisterne undervises i fysiologi, læringsteori og almen ride-teori. Vi bruger yderligere tilgængeligt materiale fra DRF bl.a. ryttermærke materialet.

Relationer
Hestene har , som vores elever, meget forskellige personligheder, der gør mødet med den enkelte hest til en selvstændig relation og vi går meget op i, at hestene bevarer deres personlighed og individualitet, så hver enkelt hest afspejler en unik personlighed og ikke nødvendigvis appellerer til alle vores elever.
Ved at tilgå hesten som et selvstændigt individ, lærer vi eleven om accepten af den andens selv, både i samarbejde og i fornøjelse. Vi lærer om at være sammen. Hesten kan ikke tale, men den kan med ganske fine nuancer i sin adfærd vise, hvordan den har det, og om det der sker, er ok for den. Sådan gør mennesker også, selvom det sker med ord og når vi ender i konflikter, så er det fordi vi enten ikke er tro mod os selv eller den andens integritet.
Personlig udvikling
Vi oplever som undervisere, at når vi giver eleverne ansvar for processerne, så opnår de vigtige erkendelser. At, når de lærer forskellige heste at kende, og lærer det, det kræver at håndtere dem, så stiger selvindsigten og troen på at kunne.
Vi oplever at vores kursister lærer at relationen med hesten er centralt, vi arbejder ikke med hesten, vi sammenarbejde med hesten.
Vi arbejder ud fra et princip om at, hvis noget ikke fungere, så er det ikke et nederlag, men en mulighed for at prøve at anskue det fra en anden vinkel.
Sammenværet med os skal komme af lyst og ikke af tvang.
Når vi arbejder på denne måde, handler det ikke om resultaterne, men om relationen mellem hest og kursist. Når relationen til hesten er der oplever vi at troen på sig selv og evnen til at opnå sunde relationer, gradvis udvikling.
Når vi tager på ture med elever og heste, om det er til Roskilde Dyrskue, eller det er til den lokale skov og stand, så vokser eleverne og finder ro i samværet.
Det er ikke terapi, det er udvikling af livsfærdigheder, der endnu ikke er erhvervet. Og så bliver det til personlig udvikling. Heste har en unik egenskab til at rumme mennesker, og denne egenskab oplever vi, hurtigt bliver tillært af vores elever.
Vi deltager i diverse online stævner med vores heste, bl.a. knæk cancer, støt unge i psykiatrien, støt hjemløse og andet. Dette for at give vores kursister en opmærksomhed på nogle af de problematikker der er ude i samfundet og at alt hjælp kan gøre en forskel.
Team TL oplever, at mange unge med normal intelligens og med angst, autisme og ADHD har stort udbytte af vores Horse team. Her er det deres problematik, og ikke deres evner, der gør, at de ikke kan tage en almindelig uddannelse. Og det arbejder vi målrettet med.
Fremtiden efter Trust Life
Vi har et samarbejde med sagsbehandlere, Ungdommens Uddannelsesvejledning og Jobcenteret om en grundig beskrivelse i forhold til fremtiden efter STU.
Vi er realistiske i vores vejledning af eleverne, så de ikke har urealistiske forventninger til fremtiden.
Og vi inddrager gerne forældre eller andre ressource-personer i vores vurderinger.